Reisebrev - fjelltur på Thassos

TIPS AV:

 

Ingunn Strand Johansen

 

Reist til Thassos i 30 år, og kjenner øya bedre enn de fleste.

ET ANNERLEDES REISEBREV

 

 

Etter å ha reist til Limenaria i cirka 30 år, besøkt alle strender, sett mange landsbyer og spist de fleste steder, var det noe jeg ikke hadde gjort. Gått i fjellene, opp til Ipsarrion.

 

Jeg har en bror som besøker alle verdens fjell, og arrangerer fjellturer på Kreta. Så jeg inviterte ham med, pakket fjellsko og staver - og dro.

 

Når du leser dette, ta med i betraktningen at lillebror er kjempesprek, og jeg er mer sånn "bedagelig" , nesten 60 fargerike år.

 

Vi leide oss inn på "Anasa Thalassas Hotel" ved havnen i Limenaria, hvor jeg har bodd de siste årene når jeg er på Thassos.

Her har jeg også funnet ut at det er en flott løpe/gå-rute fra Palataki til Pefkari, som er en fin oppstart før et morgenbad ved bystranda. En runde i gåtempo, med min form, tar cirka 45 minutter.

Mine første minner fra Thassos er at jeg la meg i seng klokken 06 om morgenen, og den gang tenkte jeg ikke stort på "morgenruter". Men tiden går, og jeg blir nesten overrasket over hvor mange jeg møter gående og joggende her, tidlig på dagen.

 

Så, tilbake til dette "reisebrevet". Etter søk på nettet, fant jeg tips om turer som ble arrangert. På disse sidene var det bare gamle telefonnumre, så det var desverre ikke til mye hjelp.

 

Det jeg fant var et kart som jeg fikk tak i hos "Agro". Dette er en form for kart "turistforning" har laget, også fikk jeg ta i et "ordinært" kart som ble kjøpt i en butikk like ved.

Dette ga meg en god gjengivelse av terreng, og hadde markering av stier, sykkelveier og klatreruter.

 

 

 

 

 

PÅ DENNE FERIEN TESTET VI:

 

Én historisk tur ( tusletur)

Én søndagstur ( 5 timer)

Ipsaropn, fra Potamia til toppen ( 2 timer + )