Vesterålen - juli 2018

VESTERÅLEN

 

Et øydistrikt lengst nord i Nordland fylke, nord for Lofoten. Her finner du de fem kommunene: Andøy, Bø, Hadsel, Sortland og Øksnes. Her kan du gå flotte vandreturer, toppturer eller sykkelturer, være med på fisketur eller hvalsafari, oppleve flere festivaler i ulike sjangere og ikke minst - være omringet av fantastisk, flott natur.

 

Les mer på visitvesteralen.com

STRENGELVÅG, mot Stø

 

Klo et lite tettsted som ligge rpå østsiden av Langøya. Vest for Klo ligger Øksnes nest høyeste fjell "Klotinden" på 671 m.o.h.

 

Her går fjellene ned i havet, og gir flott refleksjoner når kveldslyset er på sitt beste. En flott plass for deg som vil ha noen fine midnatssol-bilder.

 

NYKSUND

 

Et fiskevær nord på Langøya ca. en mil nord for Myre, hvor to øyer er forbundet med en 65 meter lang molo.

Nyksund har historie tilbake til 1900-tallet, og i dag er plassen det nest største fiskeværet i Vesterålen.

 

Her kan du nyte god mat på et av spisestedene, eller bare besøke plassen for å gå rundt i hyggelige omgivelser. Overnatte kan du gjøre på hotellet som er på brygga, eller du kan ta med egen campingvogn. Det finnes også flere overnattingsmuligheter i nær belligenhet.

 

Flere kunstnere har sin base eller tilknytning til denne plassen, og Nyksund flere kulturelle arrangementer, og utstillinger å by på.

 

SOLLUND GÅRD

 

Gården ligger i vakre Øksnes, og her er det "åpen gård" for gjester.

 

På Sollund gård kan man besøke dyrene, gå en rebusrunde og bli kjent med de ulike artene, samt spise en nydelig svele inne på kafeen.