Samos- september 2017

SAMOS

 

 

September 2017

Første gang til Samos gikk over alle forventninger - både små og store forelsket seg i denne øya.

Her kommer en liten oppsummering, og muligens noen tips til deg som vurderer å reise til Samos.

 

  • Vi bodde på "Doryssa Seaside Resort", som vi hadde bestilt via TUI

Selv om hotellet var et "famile og all in clusive hotell", fikk vi ikke følelsen av å være på "charter-ferie". Selve hovedbygningen/hotellet er plassert i midten av område, og rundt hovedbygningen er det mange små hus - og vi fikk et slikt. Et nydelig, lite hus noe som gjorde at vi fikk følelsen av å bo i en autentisk og sjarmerende gresk landsby.

Uteområdet er bygget rundt hotellet. Med små gater, et torg i midten og alle smågater fører ned til stranden og alle utefasciliteter. Alt av uteområde er fantastisk - grønt og pent. Husene har egne fargetemaer, samt blomster som dekorasjon.

"Doryssa Seaside Resort" har alle fasciliteter som: butikker, det lille torget med en koselig kirke, restauranter, barer, treningsrom, spaavdeling, wifi, og selvsagt organiserte aktiviteter for både store og små.

Estetisk sett er dette hotellet virkelig gjennomført, både invendig og utvendig. Det at man har absolutt alt man trenger på èn plass er perfekt for familier, spesielt om man skal være kun èn uke på ferie. Et stort pluss slik jeg ser det er at vi møtte på mange greske turister, og dette sier noe om omgivelsene som de har klart å skape på "Doryssa Seaside Resort".

 

"Bamseklubb var ungens høydepunkt i løpet av ferien, samt de små danserutinene (organisert av reiselederne) og svømmebassengene.

For vår del var restauranten helt nede ved stranden den absolutte favoritten. Her satt vi flere sene kvelder og nøt fantastisk god mat".

 

  • Å leie bil en dag eller to er noe som anbefales på Samos. Vi fikk tatt en tur til stranden Paradiso, hvor vi spiste en sen lunsj, som ble til en middag - med utsikt over krystallklart hav som strakk seg helt over til Tyrkia.

 

  • Kokkari fortjener et eget punkt. Denne lille landsbyen sjarmerer en hver, med sine små, trange gater - ned til en koselig havn. Her er også det estetiske noe man legger merke til. Selv om flere av husene er gamle, er det godt synlig at de blir vedlikeholdt. Dører i ulike farger, flotte blomsterpotter med fargerike blomster på gatehjørner - det er de små detaljene som gjør denne landsbyen vakker. Å ta middag på en restaurant nede ved havnen en ettermiddag anbefales!

 

  • Pythagorion besøkte vi et par kvelder. Dette er også en sjarmerende havneby, hvor man finner alt fra apotek, butikker, suvenirer til klær og sko, barer og restauranter. Her fikk vi oppleve en fantastisk fullmåne som senket seg ned i havet, mens vi spiste på restauranten "Elia". En annen dag dro vi inn til byen på ettermiddagen, og fikk et lite "show" når en fiskermann kom inn med sin båt, full av turister. Med musikk, dans og vanmelon som ble kuttet med noe som liknet et sverd satt vi der og gliste, mens vi tok oss en drink.

 

 

Samos er for deg som liker det autentiske greske, men også setter pris på det moderne.

Øya er perfekt for deg som ønsker å ha en koselig ferie, spise god mat og bade i turkist hav.